Udgivet i Skriv en kommentar

Gas eller kul – Hvad er bedst for miljøet?

Et af de punkter der virkelig kan dele entusiaster inden for henholdsvis gasgrill og kulgrill er, hvad der er bedst? Kan man ikke lige blive enig om hvad der smager bedst, er nemmest eller hvad det nu ellers måtte handle om, ryger diskussionen oftest over på miljøet. Kulgrill-entusiasterne har længe trukket et trumf kort her, og ment at gasgrillen sviner miljøet til og at kul er en mere grøn og stabil løsning.

[quote]Ny rapport viser, at gasgrillen er tre gange så “grøn” som kulgrillen[/quote]

I dag stødte jeg så på denne artikel fra energi og olieforum. I følge en ny rapport, lavet af et engelsk magasin, viser det sig nemlig, at man med trækul faktisk udleder ca. tre gange mere CO2 end hvis man bruger en gasgrill. Ud over CO2 udslippet nævnes det også, at der er andre grønne fordele ved at bruge gas i stedet for kul.

Gas vs. kul

  • En gasgrill kan reguleres op og ned i temperatur. Den er derfor mere energieffektiv.
  • Kul skal bruge tid og energi på opvarmning og nedkøling. Gas er klar med det samme og kan slukkes her og nu.
  • Med gas skal du ikke bruge andre “tændprodukter” og skåner derfor miljøet.
  • Gasgrillen er mere renlig og du sparer derfor på vand og rengøringsmidler

Konklusionen må vist være, at man skal købe en gasgrill, hvis man vil være god ved miljøet! 

 

Udgivet i Skriv en kommentar

Billig Gasgrill til sommeren 2020

Sommeren nærmer sig inden længe, og det er derfor tid til at finde en billig gasgrill, så du kan blive klar til grillsæsonen. Tiden er altså inde til at finde det helt rigtige gasgrill tilbud og i artiklen her, prøver jeg at guide dig lidt den rigtige vej.

Hvert år er der rigtig mange danskere som køber ny grill og for de flestes vedkommende bliver det til en kul-model. Typisk vælger mangeen kulgrill til mellem 300-500 kr. og den holder så en enkelt sæson for så at blive kasseret og smidt ud. Næste år gentager historien sig så igen og det er ligesom blevet normalt at bruge de billige kuglegrille for blot en enkelt sommer. Det er synd for både din økonomi i den lange ende og for miljøet. Kan du nikke genkendende til historien, vil det rigtige valg for dig nok være, at finde en billig gasgrill i stedet. De koster ikke så meget mere og du får meget mere kvalitet i rigtig mange år fremover.

Jeg anbefaler at du kigger på en af disse to modeller når du skal vælge en god og billig gasgrill.

billig weber q100 gasgrillweber q200 billig gasgrill

Den første model er Weber Q100, som er den mindste og billigste gasgrill du kan finde fra Weber. Den er super let og rigtig god til at tage med på farten, når du skal ud at grille andre steder. Se mere info om Weber Q100

Den næste model er Weber Q200, som er en smule større end lillebroderen og koster ca. 500 kr. mere. For disse ekstra penge får du hovedsageligt mere plads at gøre godt med. Både indvendigt hvor du har et større grillareal at grille på og udvendigt, hvor du kan stille ting på pladerne der kan klappes ud. Se mere info om Weber Q200

Hvilken billig gasgrill der er den helt rigtige for dig, kan du selvfølgelig kun selv afgøre. Med en af de to viste modeller fra Weber, vil langt de fleste af os i hvert fald blive rigtig godt tilfredse. Man får en rigtig god gasgrill, hvor der kan laves en masse god mad, samtidig med at pengepungen ikke lider alt for meget.