Gas eller kul – Hvad er bedst for miljøet?

Et af de punkter der virkelig kan dele entusiaster inden for henholdsvis gasgrill og kulgrill er, hvad der er bedst? Kan man ikke lige blive enig om hvad der smager bedst, er nemmest eller hvad det nu ellers måtte handle om, ryger diskussionen oftest over på miljøet. Kulgrill-entusiasterne har længe trukket et trumf kort her, og ment at gasgrillen sviner miljøet til og at kul er en mere grøn og stabil løsning.

[quote]Ny rapport viser, at gasgrillen er tre gange så “grøn” som kulgrillen[/quote]

I dag stødte jeg så på denne artikel fra energi og olieforum. I følge en ny rapport, lavet af et engelsk magasin, viser det sig nemlig, at man med trækul faktisk udleder ca. tre gange mere CO2 end hvis man bruger en gasgrill. Ud over CO2 udslippet nævnes det også, at der er andre grønne fordele ved at bruge gas i stedet for kul.

Gas vs. kul

[unordered_list style=”bullet”]

  • En gasgrill kan reguleres op og ned i temperatur. Den er derfor mere energieffektiv.
  • Kul skal bruge tid og energi på opvarmning og nedkøling. Gas er klar med det samme og kan slukkes her og nu.
  • Med gas skal du ikke bruge andre “tændprodukter” og skåner derfor miljøet.
  • Gasgrillen er mere renlig og du sparer derfor på vand og rengøringsmidler

[/unordered_list]

Konklusionen må vist være, at man skal købe en gasgrill, hvis man vil være god ved miljøet! 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *